Acasă | Magazin felicităriClubul Felicitari Handmade

Felicitare țesută cu fâșii de hârtie

Mi-am dorit acest gen de felicitare artizanală, țesută cu fâșii de hârtie, încă de la primele mele încercări de felicitări handmade.

 • felicitare tesuta fasii hartie
  Felicitare țesută
 • felicitare tesuta fasii hartie
  Test felicitare țesută
 • felicitare tesuta fasii hartie
  Felicitare țesută - Tutorial
 • felicitare tesuta fasii hartie
  Felicitare țesută - progres
 • felicitare tesuta fasii hartie
  Felicitare țesută - progres
 • felicitare tesuta fasii hartie
  Felicitare țesută - spate

Deși nu este greu de făcut, practica a dovedit că nici prea ușor nu a fost, iar drumul lung :(.

Prima încercare de a mă juca cu fiica mea de-a "să țesem frumos" a fost un eșec. Am franjurat o coală de xerox, care s-a dovedit prea subțire. Distanța dintre fâșii inegală crea un aspect total neprofesional. Din această experință am cules primele indicii: am nevoie de un carton mai gros (doar că un carton mai gros este mai greu de tăiat ), iar tăieturile să fie aproape perfecte.

În afară de aceste "mici" amănunte tehnice, problema principală rămânea cea artistică. Care va fi modelul?

În toamnă oftam ori de câte ori vedeam câte un afiș de-al domnului Ponta, care era înconjurat de motive populare, pe verticală, pe orizontală, uni sau colorate, iar eu... încă nu aveam o felicitare țesută cu un model cât de mic.

Și-ntru-un final s-a întâmplat s-o cunosc pe Simona Moon, care organizează seria de ateliere Șezătoare Constanța. De la fetele de acolo am preluat acest model de pe felicitare.

De cum l-am văzut, l-am încercat pe o foaie de matematică și s-a potrivit perfect pe mărimea unei felicitări obișnuite, format A6.

Deși inițial mă gândisem să lipesc fundalul pe o bază, în final am țesut direct pe cartonul de bază. Astfel se poate studia lucrătura și pe dos. Câteodată transparența este destul de constructivă :).

Și de această dată realizarea grilajului mi-a dat emoții. Am folosit un carton fildeș de 220 g/mp. La prima încercare, am ratat a șaptea tăietura, așa că am avut ocazia să probez dacă calculele și măsurătorile mele se și potrivesc. La simulare totul a fost în regulă.

Era de așteptat ca la ultima fâșie spațiul să fie foarte mic și destul de greu de strecurat printre grilaj, dar lucrurile au început să se "înfierbânte" de la penultima fâșie.

A durat să strecor ultima fâșie cam cât celelate șase la un loc. De la jumătatea distanței înspre capăt aproape după fiecare hop trecut mai retezam capătul teșit al hărtiei ca să nu se împotmolească.

Pentru urare aș fi vrut să listez un font care să imite cusăturile, dar soluția cea mai la îndemână mi-a fost să folosesc ștampila pe care mi-a făcut-o Marius.

Acum, după ce mi s-a îndeplinit acest vis, îmi doresc ca visul să devină mai colorat :D


Întoarce-te la Felicitări de zi de naștere

Întoarce-te la Felicitări diverse

Întoarce-te Acasă


Nou! Comentarii

De ce probleme te lovești când dorești să creezi felicitări? Lasă-mi un comentariu în caseta de mai jos!

Caută în site:

FB Like această pagină
sau lasă un comentariu.
Primește felicitările pe

mini-logo pentru Blog-ul Felicitări mini-logo pentru Facebook mini-logo pentru Youtube

[?]Abonează-te la Felicitări Handmade
 • XML RSS
 • follow us in feedly