Acasă | Magazin felicităriClubul Felicitari Handmade

Felicitare quilling ou de Paste

de Birtalan Klara
(Targu Mures, Mures, Romania)

Felicitare quilling ou de Paste

Felicitare quilling ou de Paste

Felicitarea am facut-o special pentru concurs. M-am bucurat foarte mult cand am vazut ca este iarasi concurs.

Materiale


Pentru realizarea acestei felicitari am folosit ca suport pentru felicitare hartie cartonata de format A4 de 130 g/mp pe care am taiat-o in doua cu ajutorul unui cutter.

Pentru realizarea elementelor de pe felicitare am folosit fasii de hartie de 3 mm, pe care le-am facut din hartii colorate de 80 g/mp cu ajutorul unui distrugator de documente manual.

Am avut nevoie de hartii de culoare mov,negru, alb si verde. Am mai avut nevoi de o coala de hartie galbena tot de 80 g/mp pentru ou. Acest ou l-am decupat cu ajutorul unei foarfeci.

Am avut nevoie in total de 30x fasii albe, 6x fasii verzi, 8x fasii mov si o fasie neagra.

Pentru a asambla toate elementele pe felicitare am folosit un adeziv universal de hobby, care dupa uscare a devenit transparent.

Unelte


Cutter, foarfeca, eu am mai folosit distrugatorul de documente, dar se pot cumpara fasiile de hartie din magazine specializate, sau se pot taia cu cutterul.

Etape


1. Ou
Felicitarea am inceput-o cu taierea si indoirea suportului propriu zis, dupa care am decupat oul si cu adeziv l-am lipit pe felicitare.

2. Flori quilling
Cu ajutorul betisorului de rasucire si a sablonului cu cercuri am inceput sa fac floricelele albe.

O petala este facuta dintr-o fasie de hartie alba, pe care am rulat-o si am asezat-o in sablonul de cercuri la dimensiunea 8. (Ceea ce inseamna ca circumferinta cercului este de 8mm).

Capatul fasiei l-am lipit cu adezivul de hobby, dupa care am modelat cercul in forma de picatura, adica un capat al cercului am apasat intre degetul mare si cel aratator.

Tot asa am facut si celelalte petale ale florilor. In total am facut 30 de petale, pe care cate 5 le-am lipit in mijloc una de cealalta. Aceste floricele tot cu adeziv le-am lipit de ou.

3. Frunze quilling
Am facut trei cerculete din fasii de hartie verde. Am lipit doua fasii una de cealalta pe care am rulat-o si am asezat-o in sablonul de cercuri la dimensiunea 15.

Am lipit capatul fasiei, dupa care am modelat cercul in forma de frunza, adica am presat cele doua parti opuse intre degetul mare si cel aratator. Tot asa am facut si celelalte frunze. La sfarsit am lipit cele 3 frunze de ou.

4. Fluture quilling
In continuare am facut fluturasul. Pentru corp am avut nevoi de o fasie neagra, pe care am rulat-o si am asezat-o in sablonul de cercuri la dimensiunea 14. Am lipit capatul fasiei, dupa care am modelat cercul in forma de picatura.

Pentru cele doua aripi de sus am lipit doua fasii mov una de cealalta pe care am rulat-o si am asezat-o in sablonul de cercuri la dimensiunea 15. Am lipit capatul fasiei, dupa care am modelat cercul in forma de picatura.

Pentru cele doua aripi de jos am facut la fel ca si pentru aripile de sus, numai ca am asezat cercurile in sablonul de cercuri la dimensiunea 13. La sfarsit am lipit aripile de corp si am lipit fluturasul pe felicitare.

Vizitează pagina elemente de bază quilling pentru detalii privind tehnica quilling.


Ma numesc Birtalan Klara, am inceput sa fac felicitari si alte obiecte decor inspirandu-ma de pe internet. Am achizitionat cartile quilling din seria Idei creative. Quilling - tehnica spiralarii hartiei, respectiv Decoratiuni quilling inedite, ambele de la Margareta Vogelbacher.

Pagina de facebook cu creatiile mele...


Apasă aici pentru a comenta

Return to Concurs Felicitări Paște 2014


Caută în site:

FB Like această pagină
sau lasă un comentariu.
Primește felicitările pe

mini-logo pentru Blog-ul Felicitări mini-logo pentru Facebook mini-logo pentru Youtube

[?]Abonează-te la Felicitări Handmade
  • XML RSS
  • follow us in feedly