Acasă | Magazin felicităriClubul Felicitari Handmade

Despre noi

Paula www.felicitarihandmade.com
Paula ~
FelicitariHandmade.com

Poate vă întrebați cine se află În spatele website-ului FelicitariHandmade.com.

Sunt Paula și mă recunosc împătimită de articole din hartie, adică în special de felicitari handmade, după cum v-ați dat seama :)

Așa am început

Bănuiesc că începuturile lucrului la felicitări și la alte mici obiecte de artizanat au fost aceleași ca ale multor fete.

În timpul concediului pentru creșterea primului meu copil, am avut ceva "timp" să încerc mai multe lucruri: jucării din hârtie, origami, kirigami, colaje și mai apoi quilling și felicitări.

Unele din ele s-au transformat în jucării pentru fata mea, altele în cadouri pentru prieteni. Așa am început și primul blog - ojucariepezi.blogspot.com, unde am ținut un jurnal cu preocupările mele artizanale.

Mai apoi, joaca a devenit "serioasă" și am încercat noi tehnici legate de felicitări. Am urmărit fascinată lucrările doamnelor cu greutate în domeniu - Ann Martin sau Azlina.

Aceste doamne nu se limitează la execuția proiectelor, ci inventează tehnici noi și dau viață unor adevărate capodopere. Nu numai atât, dar inspiră și alți oameni să creeze lucruri noi și minunate cu mâinile lor.

Am crescut...

Mi-am dat însă curând seama că nu este ușor să execuți ce vezi în filmuletele de pe youtube, la fetele din America. Am văzut cum folosesc tot felul de materiale, de accesorii, de mașini, care la noi fie nu există, fie sunt inaccesibile ca preț.

De exemplu, aveau dispensere cu lipici dublu adeziv. Vedeam cum lipeau o felicitare foarte frumos și curat, fără prea multă bătaie de cap. În timpul acesta, eu lipeam cu aracet și felicitările mele se vălureau foarte inestetic.

Fetele acelea aveau cartoanele tăiate la perfecție sau cu îndoiturile profesionale, pe când eu le taiam cu foarfeca mai mult sau mai puțin drepte, iar îndoiturile ieșeau puțin grosolane făcute cu mâna.

Am tânjit puțin după toate lucrurile pe care le-am văzut în magazinele din afară, dar mi-am făcut curaj când m-am gândit că, înainte să existe toate aceste mașini sofisticate, oamenii au făcut felicitările cu mâna lor.

Așa că nu m-am dat bătută și mi-am creat unelte improvizate sau am folosit ce avem prin casă, adică căni, pixuri, foarfeci, riglă, cutter sau aracet.

Desi sunt făcute doar cu instrumente de bază și uneori fără margini perfect aliniate, satisfacția complimentelor primite sau bucuria fetiței unei prietene care s-a culcat cu felicitarea cu Aiurel creată special pentru ea, mi-au dat aripi.

FelicitariHandmade.com

Pasul următor a fost insuflat de soțul meu care, văzând că îmi pierd nopțile bibilind felicitări, și că am rămas entuziastă și după primii ani, m-a convins să încep website-ul felicitarihandmade.com.

Nu am fost ușor de convins, motivând timpul liber foarte puțin care mai rămânea după casă, copil, slujbă și hobby-ul meu.

Am avut mai multe discuții legate de timp, de banii necesari pentru website și, mai ales, despre perspectivele monetare care să ne permită să îl susținem.

În final am rămas cu credința că, dacă voi împărtăși ce am învățat de la alții și din propria mea experiență și celorlalte fete, se va întâmpla și lucrul invers. Vizitatorii website-ului mă vor ajuta într-un fel sau altul să devin independentă financiar pentru a putea continua acest proiect și pasiunea mea.

UPDATE 29 ianuarie 2013

La ora la care scriu aceste rânduri, website-ul tocmai a împlinit 2 ani. LA MULȚI ANI! :-p

Cred că va crește în continuare astfel încât să fie ceva cu care să mă mândresc în fața copiilor și, de ce nu, și a nepoților.

În ceea ce privește independența financiară, acum, la început de 2013, mi-am luat inima în dinți și am deschis un magazin online de felicitări. Majoritatea sunt chiar cele din tutorialele de pe website.

În timp, cât mai curând sper, voi crea un kit de quilling asemănător cu cel de la concursul de Crăciun și un kit de felicitări în diferite tehnici pentru copii.

Ideea cu felicitările pentru copii mi-a revenit oridecâteori mă gândeam cu nostalgie la kiturile de creație de când eram copil. Mi-au plăcut atunci seturile pentru cusut sau pentru croșetat și mi-a părut tare rău că nu am mai găsit aceleași lucuri frumoase și pentru fiica mea.

Sper să fie începutul unei frumoase aventuri :)

P.S.
Mi-am propus să nu uit să îl menționez pe Marius, doctorul meu Watson, bravul meu asistent / meșter de unelte quilling / ucenic fotograf / editor exigent / critic constructiv al felicitărilor mele / dădacă / constructor de avioane de hârtie, soțul și partenerul meu în această poveste :)

UPDATE 17 august 2013

Au trecut 7 luni de la ultimul update și Kitul de creație felicitări interactive pentru copii este aproape realitate.

Ideea mea, să fac un set de felicitări pentru copii ieftin și de calitate, se dovedește o nucă ceva mai tare decât anticipasem. Nu găsesc materialele de care am nevoie la furnizori locali, astfel că trebuie să caut variante din țară.

Dar nu mă las :) O să fac tot ce pot să reduc costurile la minim.

Tot cu ocazia primului kit am inaugurat Clubul Felicitări Handmade. Sper să mă ajute să țin legătura mai bine cu prietenii, vizitatorii și clienții. Astăzi am sărbătorit și trimiterea primului număr al revistei Clubului :)

Din păcate a trebuit să amân nedefinit prima mea alegere, Kitul de quilling, din aceeași cauză a lipsei furnizorilor locali și a prețurilor ridicate de achiziție. Am luat în considerare și manufacturarea uneltei de quilling, dar furnizorii de tije de lemn nu lucrează în serie mică și mi-au refuzat cererea.

Mă încăpățânez totuși pe kitul de quilling, pentru că prețurile de la alte magazine de pe internet mi se par mari pentru ce oferă. Eu însămi am preferat să folosesc unelte și materiale improvizate la început, decât să le cumpăr.

Acum însă mă concentrez pe Kitul de creație felicitări interactive. Să trec cu bine de prima probă și voi trece la următoarele :)

UPDATE 24 august 2013

Am aranjat elementele fiecărei felicitări și decorațiunile în plicuri. Ambajaleje pentru floricele , frunzulițe și buline perforate le-am făcut din colțurile unui plic.

Masa mea de lucru a devenit cam înghesuită.

Mai jos, nu se vede în poză, dar mă trage de mânecă o marmotă de 1 an și 3 luni să mă joc cu ea. Tatăl marmotei e ocupat cu aparatul foto  :)

Kit Creație in lucru
Kit Creație Felicitari Interactive în lucru
Kit Creație in lucru
Masa mea de lucru

P.S.

Mai este puțin (zile sper) până la lansarea kitului pe în magazinul de pe website. Înscrie-te să câștigi un Kit de Creație și alte "bunătăți"!

UPDATE 25 aprilie 2014

Prietenii mai vechi ai www.felicitarihandmade.com cunosc pasiunea (obsesia) mea pentru felicitările quilling.

Hobby-ul meu este pe cale să meargă la "școală". Pregătesc Kit-ul de quilling pentru începători pe care l-am tot amânat din diverse motive.

Sper ca totul să fie gata în două luni (pe la sfârșitul lui iunie).

Țineți-mi pumnii strânși :)


Nou! Comentarii

De ce probleme te lovești când dorești să creezi felicitări? Lasă-mi un comentariu în caseta de mai jos!

Caută în site:

FB Like această pagină
sau lasă un comentariu.
Primește felicitările pe

mini-logo pentru Blog-ul Felicitări mini-logo pentru Facebook mini-logo pentru Youtube

[?]Abonează-te la Felicitări Handmade
  • XML RSS
  • follow us in feedly