Acasă | Magazin felicităriClubul Felicitari Handmade

Cutii handmade

Învață să faci cutii handmade și vei îmbina utilul cu plăcutul!

Oricât de multe cutii ar fi, parcă tot nu sunt de ajuns. Învață să faci cutii handmade și vei scăpa de mai multe probleme.

Mereu apare câte ceva care trebuie ambalat, lucruri care trebuie sortate în alte cutii...

Avantajele în a-ți confecționa propriile cutiuțe sunt că le poți face să se potrivească perfect ca mărime, formă, aspect, culoare și idee cu locul sau destinația dorită.

Dezavantajul este timpul necesar învățării și realizării, iar în cazul cutiilor elaborate, prețul mare al materialelor.

Ținând cont că aceste cutii de cadouri sunt ele însele o decorațiune și vor fi păstrate cu drag, să înveți să faci propriile cutii devine un rău necesar :)Materiale necesare pentru cutiile handmade

Pentru a face cutii handmade ai nevoie de carton, adezivi, cutter sau foarfecă și opțional, diverse accesorii pentru a le decora.

Mărimea și grosimea hârtiei sau a cartonului depind de modelul și mărimea cutiei dorite. Astfel, dacă vrei să faci o cutiuță origami, ai nevoie de hârtie subțire, iar dacă vrei să faci o cutie handmade solidă, ai nevoie de cartoane duplex groase și mucava.

Tipuri de cutii din hârtie

Modele de cutii din hârtie

Pe ruthannzaroff.com găsești o sumedenie de șabloane pentru cutiuțe. Este sursa de unde am listat șablonul pentru cutiuța cu marginile în formă de scoică (cea alb cu roșu).

Cutiuță cu capac yin-yang (sau scoică)

Modelul de cutiuță scoică este simetric, așa că nu e cazul să-ți faci probleme dacă și/sau cât trebuie să fie mai mare capacul față de bază. În schimb, ceea ce trebuie neapărat să verifici, este dacă s-au îmbinat corect toate semicercurile pe cele patru laturi.

Farmecul cutiuței iese în evidență dacă cele două părți sunt decupate în nuanțe contrastante.

Este un model de cutiuță mai degrabă de decor, decât practic, deoarece la cea mai mică înclinare, cele două părți se detașează.

Întoarce-te acasă
Nou! Comentarii

De ce probleme te lovești când dorești să creezi felicitări? Lasă-mi un comentariu în caseta de mai jos!

Caută în site:

FB Like această pagină
sau lasă un comentariu.
Primește felicitările pe

mini-logo pentru Blog-ul Felicitări mini-logo pentru Facebook mini-logo pentru Youtube

[?]Abonează-te la Felicitări Handmade
  • XML RSS
  • follow us in feedly